Maahanmuuttajan voi olla vaikea saada lainaa

Maahanmuuttajan voi olla todella vaikea saada kulutusluottoa asuntoon tai muuhun tarpeeseen.

Aivan kuten kaikki muutkin palvelut, myös lainan hakeminen on siirtynyt suurelta osin nettiin.

Lainan hakeminen voi olla helppoa mutta kun saa kielteisen päätöksen, voi sitä olla vaikea tai mahdoton muuttaa.

Suurin osa lainapalveluista antaa lainapäätöksen automaattisesti lainanhakijan tietoihin perustuen.

Tämä on yksi syy siihen miksi monet maahanmuuttajat eivät saa lainaa.

Vertaalainaa.fi palvelun tekemän kyselyn mukaan lainanhakijoita ei kuitenkaan syrjitä heidän taustojensa perusteella, vaan kaikki lainapäätökset tehdään edelleen tapauskohtaisesti.

Suurimmat kriteerit lainan saamiseksi ovat yleisesti olleet:

  • Suomen kansalaisuus
  • Puhtaat luottotiedot
  • Riittävän suuret ja säännölliset tulot

Näiden lisäksi monet lainapalvelut vaativat lainanhakijalta myös sitä, että hän on ollut tietyn ajan suomen väestörekisterissä.

Esimerkiksi norjalainen Bank Norwegian vaatii lainanhakijoilta sitä, että he ovat olleet suomen väestörekisterissä viimeiset 36 kuukautta.

Tämä asia on varmasti osaltaan johtanut siihen että moni maahanmuuttaja on saanut kielteisen lainapäätöksen, vaikka heillä on suomen kansalaisuus, puhtaat luottotiedot ja vakituinen työpaikka.

Tässä tapauksessa on kuitenkin turha syyttää lainapalveluita syrjinnästä, jos lainaehdoissa erikseen mainitaan jokin aikaraja siihen kuinka kauan lainanhakijan on oltava suomen väestörekisterissä ennen lainan hakemista.

Jotta näiltä ikäviltä sekaannuksilta vältyttäisiin, VertaaLainaa.fi palvelu suositteleekin kaikkia lainanhakijoita tutustumaan tarkasti valitsemansa lainapalvelun lainaehtoihin.