Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen

Usein ajatellaan, että lainojen yhdistäminen on hidasta ja monimutkaista. Näin ei kuitenkaan ole. Kerromme kuinka voit yhdistää lainasi yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Aloita lainojen yhdistely aina 60.000 euroon saakka. Lainat jotka voit esimerkiksi yhdistää voivat olla maksamattomia osamaksujasi, kulutusluottoa tai vaikka korkeakorkoista pikalainaa. Usein syynä lainojen yhdistämiseen on halu päästä monesta korkeakorkoisesta lainasta eroon vaihtamalla sen edullisempaan lainaan tai oman taloudellisen tilanteen selkeyttäminen. Laske kaksi tai useampi vanha lainasi yhteen ja hae lainaa netistä maksuttomalla lainahakemuksella, joka auttaa yhdistämään lainasi.

6 syytä yhdistää lainat netissä

 1. Netissä voit yhdistää lainasi jättämällä vain yhden ainoan lainahakemuksen.
 2. Lainojen yhdistäminen on helppoa ja maksutonta.
 3. Netissä toimii useita eri palvelua, jotka ovat erikoistuneet juuri lainojen yhdistelyyn.
 4. Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta.
 5. Kun hakijaa kiinnostaa uusi edullinen laina.
 6. Jos et ole tyytyväinen sinulle ehdotettuun uuteen lainaan, ei sinun ole mikään pakko hyväksyä sitä.

 

Lainojen yhdistely on aika aloittaa, jos:

 • Sinulla monta pientä lainaa
 • Oman talouden hallinta on vaikeaa, kun maksettavana on monta lainaa
 • Oletko harkinnut, jo aikaisemmin lainojen yhdistelyä
 • Haluat saada säästä ja selkeyttä lainojen maksamiseen

 

Kuinka suuria lainoja voin yhdistää?

Mikäli yhdistettävien lainojesi yhteen laskettu summa on väliltä 500 – 60.000 euroa, voit aloittaa lainojen yhdistämisen palvelumme kautta. Lainat jotka voit yhdistää ovat mm. autolaina, kulutusluotto sekä pikavippi.

 

Kuinka pitkän maksuajan voin saada lainalle?

Lainalle saat takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta. Valitse lainasummaan nähden sopivan suuruinen laina-aika.

 

Miksi lainojen yhdistely kannattaa tehdä?

Jos sinulla on maksettavana kaksi tai useampi pieni laina, maksat joka kuukausi jokaisesta lainasta erikseen korko- ja kulumaksut. Moninkertaiset kulut pidentävät maksuaikaa ja maksat lainojen kuluja enemmän kuin sinun välttämättä tarvitsisi. Yhdistämällä lainat yhteen, säästät kuukautta kohden huomattava summan, kun sinun ei tarvitse maksaa kuin yhden lainan kulut ja korko. Lainojen yhdistely helpottaa myös talouttasi, kun jatkossa tarvitsee muistaa vain yksi eräpäivä ja huolehtia vain yhdestä kuukausierästä.

 

Entä, jos en halua ottaa lainaa?

Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksen vastaanottaminen ei sido sinua mihinkään sopimukseen. Tutustu rauhassa lainatarjoukseen ja vertaa tarjousta olemassa oleviin lainoihisi. Jos joku tarjouksista on hyvä, hyväksy tarjous. Ellet ole tyytyväinen lainatarjouksiin, hylkääminen onnistuu ilman mitään kustannuksia tai sitoutumista.

 

Mitä vakuuksia tarvitsen lainaan?

Et mitään. Lainojen yhdistäminen onnistuu ilman vakuuksia tai takausta. Hakijan maksukyky ja henkilötiedot tarkistetaan aina ennen lainan myöntämistä. Halutessaan hakija voi ottaa rinnalleen yhteisvastuullisen hakijan. Yhdessä haetun lainan saa aina varmemmin ja varsinkin, jos lainaa tarvitsee suuremman määrän. Hae lainaa heti yhdessä yhtteisvastuullisen hakijan kanssa, niin lainapäätöstä ei tarvitse odotella pitkään. Lainaprosessi on aina pidempi, jos rinnakkaishakija lisätään hakemukseen vasta myöhemmin.

 

Yhtä lainaa on helppo maksaa

Jokainen meistä, jolla on ollut monta lainaa tietää, kuinka vaikeaa on muistaa kaikki eräpäivät ja muut lainoihin liittyvät asiat.

Tämä luo myös jatkuvan stressin ja asioita miettiessä ei saa nukuttua.

 • Monet, jotka ovat yhdistäneet useat lainat yhdeksi lainaksi, ovat olleet yllättyneitä siitä, kuinka vaivatonta onkaan muistaa vain yhden lainan eräpäivä.
 • Lainojen yhdisttäminen helpottaa myös oman talouden seurantaa, koska lainasumma ja kuukausittaiset lainanhoitokulut näkyvät yhdellä laskulla.
 • Lainojen yhdistely netissä on helppoa eikä lainan siirtyminen tilille vie kuin hetken.

Kun laina on maksettu tilillesi, voit maksaa kaikki pienet, korkeakorkoiset lainat heti pois ja jatkossa lyhentää yhtä selkeää lainaa.

 

Lainojen yhdistämisen avulla säästät ja selkeytät taloutta

Pienikin muutos voi tuoda hakijalle kuukautta kohden hyvän säästön.

Tässä esimerkki, miten lainojen yhdistely on auttanut kulujen ja korkomaksujen pienentämisessä.

Leo päätti yhdistää kolme lainaansa, jotka olivat yhteensä 10.000 euroa. Ennen yhdistämistä Leo maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja muita kuluja.

Lainojen yhdistelyn jälkeen Leon kuukausierä on enää 250 euroa. Samalla Leo säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0 %.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, kuinka lainojen yhdistäminen vaikuttaa lainan kuluihin.

Jokaisella hakijalla on kuitenkin erilainen laina, missä korko ja kulut vaihtelevat.

Tarkan arvion säästöstä saat pyytämällä oman lainatarjouksen yhteenlasketuille lainoillesi.

Pyydä useampi lainatarjous

Lainojen koroissa voi olla suuria eroja, varsinkin suuremmissa lainasummissa.

Vertaile aina todellista vuosikorkoa nimelliskoron lisäksi.

Lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kulut yhteensä, mitä ei nimelliskorossa ole otettu huomioon.

HUOM. Syksyllä 20019 Suomessa lainojen lainsäädäntö kiristii. Lainan todellinen vuosikorko kaikki kulut huomioon ottaen saa olla mx. 30 prosenttia.

Tarkista lainatarjouksesta lainasumma sekä maksuaika.

Tarvittaessa lainapalvelut voivat muuttaa maksuaikaa. Muuttamiseen voi olla syynä esimerkiksi se, että hakija on valinnut turhaan liian pitkän maksuajan lainallensa.

Muista myös tarkistaa lainatarjouksesta lainaehdot, kuten:

 • Onko sinun mahdollista pitää maksuvapaata
 • Hakea lisää lainaa
 • Muuttaa eräpäivää

 

Palautteita asiakkailta

”Luulin, että lainojen yhdistäminen olisi vaikeaa, mutta maksuttoman palvelun avulla kaikki onnistui nopeasti. Nyt olen tyytyväinen muutokseen ja rahaa jää matkusteluun”.

”Vihdoinkin tein sen mitä olen pitkään ajatellut! Yhdistin kolme lainaani yhteen. Ainoa asia mikä harmittaa on, että miksi en tehnyt tätä jo aikaisemmin?”