Asuntolaina

Asuntolaina kodin ostamiseen

Asuntolainaa voi hakea verkosta jopa 60.000 euroon asti. Asuntolainan hakeminen netistä on maksutonta ja nopeaa. Hae lainaa netistä tarvitsemasi määrä asunnon alkupääomaa varten. Asunnon ostaminen vaatii aina suuremman summan säästöjä sekä lainarahaa. Asunnon ostamisessa on tärkeää miettiä tarkka oma budjetti siitä millaiseen asuntoon on todella varaa. ASP- säästätili on monelle ensiasunnon ostajalle hyvä tapa säästää tulevaa asuntoa varten. Asuntosäästäpalkkio-tili on tarkoittu juuri ensiasunnon hankintaa ajatellen. ASP-tilin avaaminen ei vaadi sen kummoista tietämystä sijoittamisesta. Tilin avaamisen jälkeen 18 – 30 – vuotias henkilö voi siirtää rahaa ASP-tilille haluamansa määrän. Siinä vaiheessa, kun oman asunnon ostaminen on ajankohttaista, on säästätilillä jo pieni pääoma.

 

4 syytä hakea asuntolaina netistä

  1. Voit hakea asuntolainaa lainaa netistä aina 60.000 euroon saakka. Laina–aika on 1 – 20 vuotta.
  2. Laina on vakuudeton laina, joten hakijalla ei tarvitse olla omaisuutta vakuudeksi tai muuta takausta.
  3. Löydät asuntolainan netistä helposti ja nopeasti ilman ajanvarausta.
  4. Lainahakemuksen lähettäminen on riskitöntä. Saat itse päättää, hyväksytkö vai hylkäätkö saamasi lainatarjoukset. Jos et hyväksy lainatarjousta, ei sinulle kerry mitään maksettavaa.
  5. Hakemuksen täyttämisen jälkeen alustava lainapäätös tulee nopeasti ja lainanmyöntäjä voi maksaa lainaa heti tilille tarvittavan määrän.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuka voi hakea asuntolainaa?

Suurin osa sivustollamme esillä olevista lainapalveluista myöntää asuntolainaa 20 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille.

Muista ehtoja ovat:

  • Suomen kansalaisuus
  • Omat henkilökohtaiset palkka- tai eläketulot
  • Puhtaat luottotiedot

Lainaa ilman luottotietoja ei saa pankista eikä myöskään netistä. Monella on luulo, että lainan saaminen verkosta olisi joten helpompaa. Netistä lainaa hakevan henkilön tiedot tarkistetaan aina tarkasti ja jokainen lainaa netissä myöntävä pankki ja rahoituslaitos toimii vastuullisesti. Lainaa ei koskaan kannata ottaa yli varoen, ettei myöhemmin joudu lainan takaisinmaksun kanssa maksuvaikeuksiin. Aina ennen lainatarjouksen hyväksymistä, lue tarkoin lainasopimus ennen sen allekirjoittamista. Koskaan kohtuuttomat tai perusteettomat maksuvaatimuksen eivät ole lainamukaisia ((KKO:2015:60) Suomeen tulee uusi lainansäädäntö 2019 syksyllä koskemaan luottojen todellisia vuosikorkoja. Lainojen lainasäädännön muutoksen johdosta luottojen vuosikorko ei saa ylittää 30 % rajaa. Lakimuutos mahdollistaa, että luotonhakijan on entistä turvallisesmpi hakea lainaa netistä ilman pelkoa liian korkeista lainakoroista.

 

Kuinka paljon asuntolainaa voi hakea?

Hae asuntolainaa sen verran, mitä tarvitset asunnon ostoa varten. Voi toki olla, että tarvitset lisärahoitusta lisäksi pankista. Sivustomme kautta saat asuntolainaa 500 – 60 000 euroa, jolla maksat hyvin osan asuntosi arvosta. Kyseessä on kertaluontoinen kulutusluotto, joka tarkoittaa että laina maksetan tilille kerralla kaikki. Tämä mahdollistaa, että hakija voi tehdä suuremman kertahankinnan heti lainan tilille siirtymisen jälkeen.

Täältä löytyy asunnon budjetin suunnitteluun hyvä asuntolainalaskuri: VertaaLainaa.fi | Asuntolainalaskuri

 

Kuinka pitkän laina-ajan saan asuntolainalle?

Asuntolainalle saat takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta. Laina-aika riippuu aina haetusta lainasummasta ja tarvittaessa lainanantaja voi tarjota lainallesi toisenlaista laina-aikaa.

 

Täytyykö asunto laittaa lainan vakuudeksi?

Ei tarvitse.

Netin kautta haetut asuntolainat ovat vakuudettomia lainoja, mikä käytännössä tarkoittaa, ettei lainanhakijan tarvitse kiinnittää asuntoa, autoa tai muuta omaisuutta lainan vakuudeksi.

 

Voinko hakea asuntolainaa puolisoni kanssa yhdessä?

Kyllä.

Puolison kanssa yhdessä haettu laina parantaa merkittävästi mahdollisuuksia saada laina.

Usein lainantajat tarjoavat yhdessä haetulle lainalle edullisemman lainakoron.

Yhteisvastuullinen rinnakkaishakija pienentää lainanantajan luottotappioriskiä, jolloin he voivat myöntää asuntolainaa paremmilla lainaehdoilla suuremman määrän.

 

Kuinka nopeasti saan asuntolainan tililleni?

Pankista haettu asuntolaina siirtyy hakijan tilille usein vasta viikkojen päästä ja asuntolainaa varten tarvitsee takauksen.

Kauttamme haettu asuntolaina siirtyy pankkia nopeammin tilille eikä asuntolainaa varten tarvitse hankkia kiinteää takausta tai muita vakuuksia lainalle.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan kerralla tilille noin 1 – 3 päivässä.

 

Asuntolaina pankista vai netistä?

Moni asuntolainaa harkitseva miettii:

Onko järkevintä pyytää lainatarjous perinteisestä pankista?

Vai käyttää asuntolainan hakemiseen ilmaista hakemusta netissä?

Yleisin ja perinteisin tapa hakea asuntolainaa, on varata aika läheisestä pankista. Tämä tapa on monelle selkein ratkaisu, koska hakija saa henkilökohtaista lainapalvelua pankkivirkailijalta. Jos päädyt hakemaan asuntolainaa pankista, muista aloittaa laina-asian hoitaminen muutamaa viikkoa aikaisemmin tarvittavan lainan ajankohtaa. Pankista sopivan ajan löytäminen, lomakkeiden täyttäminen ja takaajien etsiminen vie aikaa.

Yhä useampi nykypäivän lainanhakija on löytänyt sopivan asuntolainan netistä. Ruotsalaiset ovat huomanneet kuinka vaivatonta ja luontevaa on hakea lainaa netistä. Nykyään netissä onnistuu minkä tahansa lainan hakeminen, myös asuntolainan. Asuntolainan vertaileminen ja ilmaisen hakemuksen täyttäminen onnistuu netissä huomattavasti nopeammin kuin perinteisessä pankissa ja siinä ajassa missä olet pankkikonttorissa kilpailuttanut yhden lainan, olet nettihakemuksella kilpailuttanut jopa 10 – 30 eri asuntolainan myöntäjää. Monet hakijoista ovat huomanneet, että asuntolainan hakeminen netistä säästää aikaa sekä rahaa. Asuntolaina on hyvä kilpailuttaa myös netissä, ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä. Moni päätyy kilpailuttamaan lainan ainostaan oman paikkakunnan pankissa, mutta nykyään uuden tai vanhan asuntolainan kilpailuttaminen netissä on turvallista ja varsin nopeaa.

 

Näillä ohjeilla löydät sopivan asuntolainan

Kun etsit netistä itsellesi asuntolainaa, kilpailuta laina useamman lainanantajan välillä.

Näin saat parhaat lainatarjoukset vertailuun ja näet mistä löytyy edullisin asuntolaina.

Aloita lainan etsiminen täyttämällä lainahakemus, johon kuluu aikaa 5 – 10 minuuttia yhtä hakemusta kohden.

Jos haluat säästää aikaa, käytä asuntolainan kilpailuttamisessa apuna lainapalveluita, jotka kilpailuttavat asuntolainan puolestasi usean lainanantajan välillä.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat hetkessä lainatarjouksen, johon kannattaa tutustua tarkemmin. Jos olet pyytänyt useita lainatarjouksia, vertaile tarjouksia toisiinsa.

Tarkastele asuntolainan marginaalia, nostopalkkiota tai mahdollisia laskutukseen tulevia kustannuksia. Jokin tarjous voi olla edullisin, toinen taas saattaa sopia ominaisuuksiltaan paremmin sinulle.

Sopivan asuntolainan löydyttyä, hyväksy tarjous ja olet lähempänä oman asunnon ostoa.

Muista, että asuntolaina kannattaa olla valmiiksi neuvoteltuna ennen asunnon etsintää.

Ellei rahoitus ole kunnossa, sinun on vaikea jättää asunnosta tarjousta asuntoesittelyn yhteydessä.

 

”Lainahakemuksen täyttäminen ja asuntolainatarjouksen vastaanottaminen ei ole koskaan sitova päätös. Saat aina rauhassa tutustua lainatarjoukseen ja päättää hyväksytkö tarjouksen.”

 

Asuntolainaa sopivasti omaan talouteen nähden

Yleisesti asuntolainaa suositellaan otettavan sen verran, että kuukausierän jälkeen rahaa jää myös sopivasti harrastuksiin, ruokaan, vakuutuksiin yms.

Kun arvioit itsellesi sopivaa asuntolainaa, laske paljonko sinulla tällä hetkellä menee rahaa kuukaudessa kaikkiin menoihin.

Ole rehellinen itsellesi, koska mikään laskuri ei voi tietää kulutustottumuksiasi tai tulojasi.

Hyvänä laskukaavana toimii, että lainan kustannukset eivät ylitä 40 prosenttia kotitalouden kuukausinettotuloista.

Lainanhoitokulut kannattaa aina laskea korkeimman korkotason mukaan, niin pienet vaihtelut koron nousussa eivät kaada talouttasi.

Muutoksiin kannattaa varautua ja tämän hetken korkotaso ei ole pysyvä.

Kannattaa myös muistaa että mitä pidempi maksuaika lainassa on, sitä todennäköisemmin korko tulee muuttumaan laina-aikana.

 

Palautteita asiakkailta

  • ”Täytin lainahakemuksen ja sain pian lainatarjouksen heti sähköpostiini. Hyväksyttyäni tarjouksen, asuntolaina maksettiin tililleni kahden päivän kuluttua. Pääsen vihdoinkin etsimään itselleni omaa asuntoa!”
  • ”Sain tämän kautta itsellesi hyvän alkupääoman asunnon ostoon. En toki saa tällä maksettua koko asunnon hintaa, mutta rahoitus on nyt hyvässä vauhdissa.”