FI SE EN RUS
FI Liity RASMUS -sähköpostilistalle FI Yhteystiedot


RASMUS

Rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto toimii monin tavoin rasismia ja syrjintää vastaan monikulttuurisen yhteiskunnan edistämiseksi

RASMUS verkostoa koordinoi RASMUS ry

 

ONE-STOP-SHOP ABOUT WORKING IN FINLAND

Click on the following link to find all the information you need related to working in Finland from finding a job, to problems that might arise at your place of employment to what union to join, among other information. SAK is one of RASMUS ry’s member organizations.

http://www.sak.fi/working-in-finland 

 

 

 

HAETAAN VAPAAEHTOISIA RASMUS RY:HYN

RASMUS ry etsii vapaaehtoisia. Haluatko olla näköalapaikalla suomalaiseen rasismin ja muukalaisvastaisuuden ehkäisyn kenttään? Tule RASMUS ry:hyn vapaaehtoiseksi! Tehtäviin kuuluu mm. RASMUS ry:n edustaminen erilaisissa monikulttuurisuus tapahtumissa ja tilaisuuksissa.Tehtävien hoitaminen jaetaan useampien ihmisten kesken, joten osallistua voi oman aikataulun mukaan. Työ perustuu vapaaehtoisuuteen, joten siitä ei makseta rahallista korvausta.

Jos kiinnostuit lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen aihe sarakkeeseen VAPAAEHTOINEN. Pikaisiin kuulemisiin!

 

 

Tiedotteet

21.03.2015 RASMUS-tiedote 11/2015

15.03.2015 RASMUS-tiedote 10/2015

06.03.2015 RASMUS-tiedote 9/2015

27.02.2015 RASMUS-tiedote 8/2015

22.02.2015 RASMUS-tiedote 7/2015

näytä kaikki »

LIITY RASMUS- SÄHKÖPOSTILISTALLE

RASMUS -verkostolla on oma tiedotesähköpostilista. Listalla ilmoitetaan rasismin ja muukalaispelon vastaisen ja monikulttuurisuutta edistävän työhön liittyvistä tapahtumista, julkaisuista ja muista ajankohtaisista asioista. Tiedote ilmestyy kerran viikossa.

Liity Rasmus -sähköpostilistalle

 


RASMUS ry on valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastaisuutta edistävien tahojen ja toimijoiden yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää rasismin ja muukalaispelon vastaista toimintaa.

Taipumus suhtautua kielteisesti siihen, mikä koetaan muuksi, erilaiseksi, nousee pelosta ja epäluulosta. Tätä pelkoa ja epäluuloa on kautta historian voimistettu monin tarinoin, joita meille on kerrottu, ja joita olemme kertoneet toinen toisillemme. Tarinoilla, jotka synnyttävät pelkoa ja halveksuntaa toisia ihmisiä ja toisia kulttuureita kohtaan. Rasismin ja muukalaispelon vastaisen toiminnan tähtäimenä on auttaa niin yksilöitä kuin koko yhteiskuntaa päästämään irti näistä tarinoista. Vapautumaan tästä taipumuksesta suhtautua ennakkoluuloisesti erilaiseksi koettuja ihmisiä ja kulttuureita kohtaan.

RASMUS ry toteuttaa tehtäväänsä pyrkimällä tekemään näkyväksi ne tarinat ja ne rakenteet, jotka estävät meitä näkemästä ja kohtelemasta jokaista ihmistä omana arvokkaana yksilöllisenä itsenään. Auttamalla niin yksilöitä kuin yhteiskuntaakin huomaamaan nämä kipukohdat RASMUS ry edistää monimuotoisen ja hyvinvoivan yhteiskunnan kehittymistä. Yhteiskunnan, jossa jokainen yksilö voi antaa täyden panoksensa yhteisen hyvinvointimme eteen. 

RASMUS ry yksiselitteisesti tuomitsee kaikenlaisen väkivallan. Toisen ihmisen näkeminen eri kulttuurin tai toisen kansan edustajana ei milloinkaan voi tehdä tämän ihmisen vahingoittamisesta hyväksyttävissä olevaa tekoa. Toisen ihmisyksilön tahallinen vahingoittaminen on aina väärin.

RASMUS ry on avoin kaikille halukkaille ja sen säännöt hyväksyville henkilöille. Voit osallistua toimintaamme esimerkiksi liittymällä jäseneksi, tekemällä lahjoituksen, osallistumalla eri puolilla maata järjestettäviin rasismin ja muukalaispelon vastaisiin tapahtumiin tai järjestämällä omia rasismin ja muukalaispelon vastaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ja ilmoittamalla niistä viikoittain ilmestyvässä tiedotteessamme. Facebookin RASMUS - valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto -ryhmässämme käydään aktiivista keskustelua monenlaisista aiheeseen liittyvistä asioista.

RASMUS ry:n hallitus 2014

Puheenjohtaja: Christian Thibault

Varapuheenjohtaja: Michaela Moua

RASMUS on myös Facebookissa